Fitness  Bodybuilding 

Waarheen Op vakantie?

Thursday 01 June 2006
225
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ik krijg regelmatig vragen van fitnessers en Bodybuilders(sters) over vakantie, waar heen te gaan en toch niets te missen wat training en dieet betreft. Dat is lastig, vooral als je in voorbereiding bent voor een wedstrijd . Je kunt natuurlijk niet op vakantie gaan, maar je hebt ook rekening te houden met je gezin, als je die hebt en dat geldt voor de meeste onder ons. Ik heb de ideale vakantie bestemming gevonden voor iedereen die aan gewichttraining doet en niet alleen gewichttraining ook gevechtsporten, tennissen, badminton, zwemmen om maar wat te noemen. Ben je op een wedstrijd dieet of wil je gewoon op je eten blijven letten, geen probleem, alles wordt zo bereid zoals jij dat hebben wilt. De prijs, heel belangrijk, want het leven van een sporter is niet goedkoop en liever steken we ons geld in onze voeding en supplementen om optimaal te kunnen presteren, is heel betaalbaar.

Het duurste is de vlucht erheen en dat is ook heel redelijk, de vliegtijd is wel behoorlijk ongeveer 11 uur, maar het is een ideale vlucht qua vertrek en aankomsttijd, zonder jetlag, zowel heen en terug. Ik heb het over Fairtex in Pattaya, Thailand. Fairtex is een sportcomplex met *** accommodatie en ***** accommodatie en wordt gerund door Bart van der Molen Mr. Universe 2004 Bodybuilding. Onder de K1 vechters is Fairtex al bekend maar onder de Bodybuilders is dit nog niet zo maar daar komt verandering in. Bart is een ervaren Bodybuilder, oorspronkelijk woonachtig in Australië en ook enige tijd in Nederland en bij de insiders wel bekent. Naast Bart, de General Manager, hebben ze o.a. als trainers Shane & Diane Stratten beiden respectievelijk Mr. Universe Bodybuilding & Ms. Universe Fitness en net als Bart afkomstig uit Australië en sinds enige jaren woonachtig in Pattaya. Shane & Diane hebben jarenlang Universe Gym geleid in Pattaya waar Dennis James heeft getraind dus zijn niet geheel onbekend met de behoeftes van wedstrijd bodybuilders en fitnessers. Ikzelf ben sinds kort ere-VIP lid, Ms. Olympia zijn heeft zo zijn voordelen, en als ik in Pattaya ben, om de maand een week of twee, ben ik daar ook regelmatig te vinden. Met al deze ervaring bij elkaar, mensen die weten wat wij nodig hebben kun je dus zorgeloos vakantie houden, ook als je in wedstrijdvoorbereiding bent.

De Amerikanen hebben Fairtex al ontdekt om daar hun wedstrijdvoorbereiding te doen en op dit moment zijn er al enkele die de Nationals hier voorbereiden. Ook de Thaise supersterren waaronder Tata Young hebben de weg naar Fairtex gevonden om daar in alle rust in shape te komen voor hun concerten, films en fotoshoots.

De ruimte en de apparatuur voor de gewichttraining is aangepast voor mensen die een handicap hebben en zich in een rolstoel moeten verplaatsen, er is dus overal aan gedacht.

Ook wat de gewichten betreft is er aan de zware jongens en dames onder ons gedacht en de dumbells gaan tot zo'n 70 kilo per stuk. Je familie die meegaat op vakantie kan gewoon de vakantie houden zoals iedereen, er wordt ook gewoon eten geserveerd en je zit middenin Pattaya waar je op loopafstand een restaurant kunt vinden naar je keuze.

In Pattaya kun je alle bestaande watersporten uitoefenen die er zijn, er is volop strand, winkels, bars, disco, noem maar op. Je kunt natuurlijk ook gewoon op het Fairtex complex blijven en daar de hele dag sporten, er is naast de gewichttraining en gevechtstraining ook een klimwant, spinning zaal, aerobic, yoga, badminton, tennis, squash, cardio op een van de vele aanwezige fietsen, crosstrainers en loopbanden of je kunt zwemmen, in het Olympische bad, of gewoon zonnen, het weer is in Pattaya altijd goed en rond de 30 graden. In het clubhuis is elke avond wel iets te doen, een optreden van een liveband of je kunt in de televisie kamer op een levensgroot scherm TV of een film bekijken, wil je iets actievers dan kun je een potje biljarten of darten of gewoon lekker aan de bar hangen. Ook aan de kinderen is gedacht er is een speciale ruimte waar je je kleintjes achter kunt laten bij speciaal daarvoor opgeleid personeel.

Al met al ideaal en zeker de moeite waard om eens te proberen en ik weet zeker dat je net zo enthousiast bent als ikzelf en hier al je vakanties wilt doorbrengen. Voor prijzen en verdere informatie kun je een kijkje nemen op de site: www.muaythaifairtex.com . De prijzen variëren van € 200,00 tot € 400,00 per week per persoon all-inn en de vliegtickets variëren het gehele jaar door van € 500,00 tot € 800,00.

Photo by english-learning on pixabay
archief S&F 135
Vraag & Antwoord: Eiwitten en aminozuren samen gebruiken
De evolutie in het bankdrukken