Bodybuilding 

Open Limburgse NBBF 9 April 2006 een groot succes

Thursday 01 June 2006
459
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Om 15.00 uur prejudging en om 18.30 uur kon de show beginnen gepresenteerd door Harry de Jonge. Allereerst probeerde Tom Janssen uit Enschede het record te verbreken van raymond Merckx die 21x een biervat kon optillen in een minuut. Tom haalde de 19x, helaas.

Veteranen:

In de eerste klasse Veteranen stonden 4 heren Frenk degener (die de wedstrijd organiseerde) Marvin Del Rosaro, Denny Claes , en Leo Boom.

Alle 4 even sterk maar de uitschieter was toch wel Denny Claes met een mooie symmetrie en hardheid die ook de 1e plaats verdiende.

Frenk degener behaalde de 2e plaats met een mooie symmetrie maar toch iets harder had kunnen staan. De 3e plaats kreeg Leo Boom en de 4e Marvin Del Rosaro.

Junioren:

In deze klasse stonden 8 deelnemers: Echt een geweldig niveau.

 

Ashgar Azizi met zijn goede symmetrie en hardheid won gevolgd door Bart janssen een grote verschijning en droog en hard (Belgie) Hendrik Schutz behaalde de 3e plaats die een “Arnold” indruk naliet bij de meesten. (Duitsland) gevolgd door Frank Tinke met een mooi atletisch lichaam op de 4e plaats. Wesley Parent behaalde een 5e plaats.

Classic Bodybuilding:

Bij de Classic Bodybuilding (voorheen Body fitnessheren)stondmaar1deelnemerMichaelde Klein. Voor Nederland nog vrij nieuw.

Korte uitleg: Bodybuilding is gespierd, hard en droog en mooie symmetrie en gaat op gewicht. Bodyfitness is voor de kleinere onder ons.

Mooi atletische bouw, leuke verschijning, zwarte boxer. Gaat op lengte en gewicht.
Korte uitleg:
Als je 1.70 lang bent mag je 72 Kilo wegen

1.75 cm is 78 Kilo

1.80 cm is 84 Kilo

1.85 cm is 90 Kilo

Tot 70 kg:

In deze klasse stonden Shanin Jeadi en Michael deKlein.Shaninwondezeklasse.Shaniniseen lichtgewicht met alles op de juiste plaats, hij stond er hard en droog bij.

Tot 80 kg:

Ronny Clous had mooie rondingen en een goede hardheid en won de 1e plaats gevolgd door Ashgar. De 3e plaats ging naar Wesley parent gevolgd door Marvin.

Pascal haalde de 5e plaats en Jaire Boesten de 6e plaats

Tot 90 kg:

In deze zware klasse stonden 8 heren.
En was een strijd tussen Orlando Hoeven en Salah Djumaa. Dit kwam ook met de prijsuitrijking naar voren want beide hadden een gelijk aantal punten.

De jury moest nogmaals jureren en de winnaar werd Salah met als 2e Orlando. 3e in deze klasse werd Gunther Clauwaert die er ook fantastisch uitzag. De 4e plaats was voor Sije Veenstra en de 5e plaats voor Jeffrey Suijkerbuijk.

Over 90 kg:

De nummer 1 Mario van Steenberghe in deze klasse was zo compact en groot dat dit voor een c wedstrijd schrikbarend was, 2e Björn Teunissen die met zijn lengte een mooie symmetrie had en de juiste hardheid.

3e plaats was voor Richard van de Linden die met zijn 2 meter weer verbeterd was qua shape op de 4e plaats Leo Boom.

Dames Bodyfitness:

Dit was een grote klasse van 9 dames. Claudette Jacobs met haar mooie symmetrie won deze moeilijke klasse en gevolgd door Esther van Poorten die duidelijk verbeterd was als het jaar ervoor.
De 3e plaats ging naar Leonie Castel een mooie slanke atlete met een mooie uitstraling.

De 4e plaats naar Denise de Ruijter die ook verbetert is en de jongste is van alle dames en de 5e plaats ging naar Peggy van Doorn die vreselijk hard was maar iets meer schouderwijdte kan hebben.

Helaas vielen Nil Kanik, Jolanda Edzerda, Nancy van Reusel en Bella Peyen buiten de top 5.

Figure:

In deze klasse stonden 3 dames. Alledrie mooie atleten. Op de 1e plaats Elizabeth Isenhour die keihard stond met een slanke fysiek.

Gevolgd door Nina Loos die er super bijstond en de 3e plaats voor Belinda de Bruin evenals een mooie atlete. Over deze klasse zijn er veel vragen geweest.

Korte uitleg is dat een C wedstrijd niet te vergelijken is met een NK. Figure is iets harder en gespierder als de Body fitness en zit je daarboven dan sta je in de klasse Bodybuilding.

Op de NK kan het zelfs zo zijn dat je dan in de Bodyfitness staat.
Haal dit niet door elkaar! Een C wedstrijd is GEEN NK.

Als laatste klasse de Bodybuilding vrouwen:

Op de 1e plaats Anouk Hammecher die duidelijk de winnares was gevolgd door Daniella Reiffer (Duitsland) Op de 3e plaats Sophie Brabants gevolgd door Aviva Lagerwaard op een 4e plaats. Marina de Bakker werdt 5e.
Helaas vielen Monique Hulsman, Angelique Metz, en Marlies La Hay buiten de finale.

Wel leuk dat de opkomst voor Bodybuilding vrouwen weer leeft in Nederland.

Bij de overall heren won Denny Claes en bij de vrouwen Claudette Jacobs.

Gastoptredens: Art Eggen (Die aan de Nederlandse Kampioenschappen mee gaat doen) Shehab Eldin en Khalid Almohisani

Tekst Jolanda Beuving
Fotografie Marcel Honingh en Co Apswoude
archief S&F 135
EAS, Fitness Challenge 2006
De Open Eemsmond Cup