Sterkste man 

Senny Schonewille wint de Sterkste Man van Zuid-Holland

Thursday 01 June 2006
256
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op 29 april jl. vond in Vlaardingen de Sterkste Man van Zuid-Holland plaats. Negen deelnemers waren afgereisd naar Vlaardingen om tegen elkaar te strijden, waaronder Dave Mossing, Simon Sulaiman, Senny Schonewille, Geoffrey van Rangelrooij en Jimmy Laureys. Een sterk deelnemersveld dus.

Raymon Merckx, die ook zou deelnemen, moest echter verstek laten gaan omdat hij enkele weken geleden twee vingers had gebroken. Senny Schonewille, die vijf van de zeven onderdelen wist te winnen, pakte de eerste plaats met een ruime puntenvoorsprong op Geoffrey van Rangelrooij, die voor zijn thuispubliek genoegen moest nemen met de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Dave Mossing. De Belg Jimmy Laureys, vorig jaar nog goed voor een derde plaats, viel dit jaar net buiten het podium. Voor Simon Sulaiman, die op de vijfde plaats eindigde, was dit zijn eerste wedstrijd na ruim een jaar afwezigheid wegens zijn blessure. Duidelijk is dat Simon er nog aan moet werken voor 8 juli a.s. (Sterkste Man van Nederland). Ondanks de gure wind werd de wedstrijd toch nog door enige honderden mensen bezocht. Voor Jan-Pieter Neuteboom en Dennis Gort was het vandaag hun debuut in een sterkste man wedstrijd. Ik zei het al eerder bij de Sterkste Man van Noord-Nederland, het is goed om te zien dat er toch weer nieuwe gezichten opduiken! Met de finale van de Sterkste Man van Nederland in het vooruitzicht (8 juli a.s.) ziet het er dit jaar voor Geoffrey van Rangelrooij goed uit. Zijn directe concurrenten Dave Mossing en Simon Sulaiman heeft hij in ieder geval laten zien er klaar voor te zijn.

Zij zijn gewaarschuwd. Tussen al deze "zwaargewichten" in wisten Bas Roesen (100 kg) en Fouad Hsaini (104 kg) goed te presteren. Beiden hebben, evenals Dennis Gort en Jan-Pieter Neuteboom, op 28 mei j.l. ook mee gedaan aan de voorronde en geprobeerd een plaatsje in de finale van de Sterkste Man van Nederland te bemachtigen. De wedstrijd ging over de volgende onderdelen: deadlift op herhalingen (250 kg), crucifix, husafeld stone (175 kg), boomstam tillen, car circle (250 kg), stones of strength en de “killer” medley!

Einduitslag  
   
1. Senny Schonewille (Hollandscheveld) 59,5 ptn
2. Geoffrey van Rangelrooij (Vlaardingen) 48 ptn
3. Dave Mossing (Amersfoort) 40 ptn
4. Jimmy Laureys (België) 37 ptn
5. Simon Sulaiman (Almere) 36 ptn
6. Bas Roessen (Rotterdam) 30 ptn
7. Fouad Hsaini (Hellevoetsluis) 25,5 ptn
8. Jan-Pieter Neuteboom (Voorschoten) 20 ptn
9. Dennis Gort (Haarlem) 19 ptn
Team B.M.T.G... Thaïboxing for iedereen...
Zydrunas Savickas begint het nieuwe seizoen goed!