Sterkste man 

Zydrunas Savickas begint het nieuwe seizoen goed!

Thursday 01 June 2006
198
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

In Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) vond op 21 en 22 april jl. de eerste IFSA Grand Prix plaats. De top van de IFSA atleten was aanwezig.

Ook onze Jarno Hams deed mee aan deze wedstrijd. De regerend World's Strongest Man, de Litouwer Zydrunas Savickas, bewees met het winnen van deze wedstrijd dat hij toch een 'allround' atleet is. Niet alleen in pure kracht is Zydrunas Savickas beresterk, ook op de zogenaamde 'moving events', kan Zydrunas goed uit de voeten. De Canadees Geoff Dolan en de Estlander Andrus Murumets legden Zydrunas het vuur na aan de schenen, maar moesten genoegen nemen met de overgebleven plaatsen op het podium. Jarno Hams beleefde niet zo'n goede start van het seizoen, hij eindigde de wedstrijd op de 13e en voorlaatste plaats. Op zijn eigen website (www.jarnohams.nl) schrijft Jarno Hams daar zelf over:

"Omdat ik nog maar 4 weken serieus in training was, door problemen met een verstandskies, wist ik dat ik niet teveel van deze wedstrijd moest verwachten. Het zou dus ook als een zware training beschouwd worden. Het 1e onderdeel, een 160 kg farmerswalk, was gelijk al een hele zware. En gelijk ging het daar mis. Na er ongeveer 35 meter mee gelopen te hebben scheurde het vel in m'n handen en was het eigenlijk al over met de pret. Het 2e onderdeel, een duckwalk met 240 kg, ging dus eigenlijk ook niet meer. Ik heb de wedstrijd zo goed als het kon uitgedraaid. Met de pech om tijdens het laatste onderdeel, een laadrace, ook nog eens een rib te kneusen."

Senny Schonewille wint de Sterkste Man van Zuid-Holland
Sterkste Man: “Finally it goes to Holland!”