Fitness 

Groot aantal deelnemers tijdens Nederlands Kampioenschap Bankdrukken!

Thursday 01 June 2006
284
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op zondag 9 april werd het Nederlands kampioenschap Bankdrukken gehouden in de Meijhorst te Nijmegen. De organisatie lag dit jaar in handen van NKV Atlas Nijmegen.

Bijna 100 atleten hadden zich aangemeld om te strijden voor de Nationale titel. Bankdrukken is een onderdeel van het powerliften waar ook apart wedstrijden in gehouden worden, niet alleen in Nederland maar ook Europees en op Wereld niveau.

Bankdrukken wordt ook beoefend door atleten met een beperking. De beperking mag van alles zijn, als ze hun armen en handen maar kunnen gebruiken om de halter vanaf de borst uit te kunnen drukken.

In de eerste groep zaten de atleten met een beperking. Deze groep bestond uit 9 atleten. Voor Boman Hommes, Aschwin Kraal en Lloyd Sumter moest er vormbehoud getoond worden (vormbehoud wil zeggen dat je de zelfde kilo's of meer kan drukken als de kwalificatie eis is). Begin mei gaan deze atleten deelnemen aan het Wereld Kampioenschap bankdrukken in zuid Korea. Alle 3 hebben ze voldaan aan hun limit. Ook onze nieuwe atleten Patrique Dankers, Spas Spasov en Peter Gruijters draaiden een goede wedstrijd. Eelco Kooistra , Mendres Ozturk en Flip Koesse drukte een nieuw persoonlijk record. Kortom goede prestaties ga zo door!

De dames klasse:

Ook deze klasse bestond uit 9 atleten. Natuurlijk was ik (Ielja Strik) weer van de partij. Nog maar net hersteld van het Nederlands Kampioenschap Powerliften en nu weer het Nederlands Kampioenschap Bankdrukken. Dit was best dicht na elkaar. En als ik om mij heen keek, was ik niet de enige die daar last van had. Shakuntala Boorsma verbrak het Nederlandse record in de gewicht klasse -48 kg. Bianca van Beugen verbrak ook een Nederlands record maar dan in de gewicht klasse -82,5 kg. Jolanda Valk en Brenda van der Meulen hebben een poging gedaan om het Nederlandse record te verbreken maar dat was net even iets te zwaar. Judith Meerding won verrassent van Ali Keizer. Tonia Strik maakten het erg spannend om haar eerste 2 beurten te missen. En ik zelf verbrak het Europees en Wereld record Bankdrukken dat staat nu op 176,5 kg in de gewicht klasse -90 kg.

Mannen - 67,5 kilo:

In deze klasse zaten 6 atleten. Sharly Smith drukte een nieuw Nederlands record en werd met 152,5 kg Nederlands Kampioen. Douglas Carli werd 2e met 137,5 kg en Jaap Elzinga werd 3e met107,5 kg.

Mannen -75 kilo:

In deze klasse zaten 10 atleten. Erik Konicks werd 1ste met 170 kg hij had graag meer gedrukt maar dat zat er jammer genoeg dit keer niet in. Pjotr Odolinski werd 2e met 155 kg en Pardeep Kailey 3e met 135 kg.

|Afbeelding2|

Mannen -82,5 kilo:

Bestond uit 9 atleten Jouri Peter won met 170 kg op de 2e plaats eindigde Jack van Kersbergen met 160 kg en op de 3e plaats Danny van Dorsten met 142,5 kg.

Mannen -90 kilo:

Grote afwezige in deze klasse was Pjotr van de hoek. Toch 13 atleten in deze klasse. Thijs van Agteren drukte een nieuw Nederlands Sub junioren record. In deze Klasse was Frans van der Putten de sterkste met 210 kg op de 2e plaats kwam Natchai van den Hoek met 205 kg en 3e werd Art Asrian met 190 kg.

Mannen-100 kilo:

Ook in deze klasse 13 atleten Jack Eijkenboom en Hervé France drukte beide 200 kg dus jack won op lichaamsgewicht van Hervé op de 3e plaats eindigde Franklin Winters met 182,5 kg.

Mannen -110 kilo:

Op de eerste plaats met 232,5 kg A. v/d Ven, Huub Hetterschijt met 230 op de 2e plaats en Walter Janssen met 185 kg op de 3e plaats.

Mannen -125 kilo:

Jelle Heydeman werd met een nieuw Nederlands record van 260,5 kg met overmacht eerste Gerrit Vos met 210 kg werd 2e en Ylke Vaassen met 195 kgwerd3e.

Mannen +125:

Wim Wamsteeker werd met 200 kg Nederlands Kampioen. Djindra Badal moest zich met een blessure terug trekken uit de wedstrijd.

Best Lift Prijs werd gewonnen door Jelle Heydeman en mijzelf, Ielja Strik.

Tekst: Ielja Strik fotografie: Rinus de Vries
archief S&F 135
Sterkste Man: “Finally it goes to Holland!”
Nederlands Kampioenschap Powerliften groot succes!