Fitness 

Nederlands Kampioenschap Powerliften groot succes!

Thursday 01 June 2006
310
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op 26 maart werd er door de Friends of Powersports Foundation in samenwerking met NKV Atlas en de Nederlandse Powerliftbond het Nederlands Kampioenschap Powerliften georganiseerd. Voor de stichting FPF was dit de eerste keer.

De Friends of Powersports Foundation is op 7 december 2005 opgericht met als doel de krachtsport in Nederland bekender te maken, door verschillende krachtsport evenementen te gaan organiseren. Ambassadrice van de stichting ben ik zelf Ielja Strik Europees en Wereld Kampioen Bankdrukken.

50 sporters waren afgereisd naar het Brabantse Cuijk om te gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen Powerliften!

Om 10 uur begonnen de eerste groep heren -60 kilo tot en met de klasse -100 kilo Zowel Junioren (tot en met 23 jaar) senioren( t/m 39) master 1 (40 t/m 49 jaar) Master 2 ( 50 t/m 59) master 3 ( 60 t/m 69 jaar) gingen de strijd met de kilo's aan.

Er zijn verschillende Nederlandse records verbroken. John Slooten heeft in de master klasse 2 het record bankdrukken in de klasse-90 kilo naar 155 kilo gebracht. William Paay master 3 klasse -90 kilo heeft het record van kniebuigen (205 kilo) deadliften (210 kilo) en het totaal (505 kilo) verbroken Dirk Greveling ook in de master klasse 3 maar dan in de -100 kilo klasse heeft ook een aantal records verbroken squat (230 kilo) Deadlift (262,5 kilo) en het totaal record (602,5 kilo) Henk Keizer heeft in de zelfde klasse als Dirk het bankdruk record verbroken (155 kilo). Zoals je ziet hebben de masters goed hun best gedaan om de Nederlandse records scherper te zetten.

Om half 4 kwam de tweede groep sporters, de dames klasse en de heren -110 t/m heren +125 kilo. De dames waren als eerst aan de beurt in de tweede groep op de middag.

Ik zelf had aangegeven een poging te gaan wagen om het Europees en Wereld record te gaan verbreken. Dat record stond op 177,5 kilo. Ik maakte het erg spannend om de eerst bankdruk beurt te missen maar gelukkig herstelde ik mezelf in de tweede beurt en in de derde beurt drukte ik dan ook het Wereld record 178 kilo. Joanne Schaeffer heeft in de + 90 kilo klasse de Nederlandse records scherper gezet van het kniebuigen (242,5 kilo) Bankdrukken (175 kilo) deadliften (225 Kilo) en het totaal record (642,5 kilo).

Hans Leeuwenhaag uitkomend in de master klasse 3 maar dan in de -110 klasse verbrak het bankdrukken (162,5 kilo) het deadliften (240 kilo) en het totaal record (597,5 kilo) Wim Wamsteeker had bij aanvang al een record het was de 15 de keer dat hij achter elkaar deelneem aan het Nederlandse Kampioenschap Powerliften.

Best lifter/liftster van de wedstrijd werd Pjotr van de Hoek samen met mij Ielja Strik.

Judith Meerding heeft de Friends of Powersports Foundation Award gewonnen. Dit is een speciale prijs die uitgereikt word door de stichting voor diegene die zich volgens de organisatie het

meest verdienstelijk heeft gemaakt bij het evenement. Voor uitslagen kijk je op www.fpfc.nl en voor foto's www.langsdemaas.nl .

Tegen het middag uur hadden de toeschouwers de weg naar sportcentrum De Kwel gevonden Ruim 600 toeschouwers hebben het spektakel van dichtbij meegemaakt. Duizenden kilo's zijn er de lucht in getild. De EHBO heeft gelukkig maar 2 pleisters hoeven te plakken.

Kortom een geweldig succes!

Tekst: Ielja Strik fotografie: Rinus de Vries
archief S&F 135
Groot aantal deelnemers tijdens Nederlands Kampioenschap Bankdrukken!
Set en Reps