Sterkste man 

Arnold Sports Festival

Sunday 01 June 2008
192
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op woensdag 27 februari vertrokken Joanne Schaefer uit Kerkrade en de Cuijkse Ielja Strik naar Columbus ,Ohio om zondag 2 maart uit te komen in het Europese team tijdens het Arnolds Sports Festival 2008.

De Arnold Classic is het grootste sportsfestival van de Wereld. Er worden kampioenschappen gehouden van 39 verschillende sporten, meer dan 17.000 atleten en 150.000 sportfans bezochten dit driedaags sportevenement.
Voor Ielja was dit de vierde keer dat ze dit evenement bezocht. Deze keer echter als atleet, voor Joanne was dit de eerste keer en dus een geheel nieuwe ervaring.

Eindelijk was het dan zondag 2 maart.

De wedstrijd zou gaan tussen Europa ,Azië en natuurlijk Amerika. De beste atleten uit de verschillende continenten waren uitgenodigd om hun krachten met elkaar te meten. Joanne en Ielja werden dit maal gecoacht door Emanuel uit Oostenrijk. Het was voor Joanne en Ielja de eerste keer dat ze samen werkten met Emanuel. Tijdens een korte maar gezellige kennismaking, twee dagen voor de wedstrijd werden de details besproken hoe dit klusje samen kon worden geklaard. Zelfverzekerd en vol vertrouwen in de coach begonnen we aan de wedstrijd. Joanne begon met 160 kilo. De speaker kondigde haar aan en ongeveer 700 mensen stonden te kijken hoe Joanne bijna het halter op haar hoofd kreeg. Er was technische duidelijk iets mis gegaan. Vanuit een natuurlijke reactie greep 1 vanger meteen het halter. Daardoor raakte het halter aan de andere kant de veiligheids steun en Joanne haar elleboog. Geschrokken verliet Joanne het plankier. Nu was het de beurt aan Ielja. Ielja begon met 165 kilo. Deze beurt ging als een speer omhoog ,het publiek klapte. In de 2 de beurt was Joanne toch nog erg onder de indruk wat haar was overkomen en helaas ging ook deze beurt niet goed. Ielja deed er 10 kilo bij, het publiek werd weer opgezweept om haar te helpen dit te gaan drukken. “help your sister out” werd er geroepen en dit werkte. Ook Ielja haar 2e beurt ging goed. Ondertussen was Ielja ingelicht van de gebeurtenis van Joanne en Ielja ging polshoogte nemen en haar een hart onder de riem steken en om toch te proberen Joanne’s concentratie weer terug te krijgen. Het publiek werd ingeschakeld om haar te steunen. Het publiek ging uit zijn dak en Joanne drukte als een speer het gewicht omhoog. Ielja legde in haar 3 de en laatste beurt 182,5 kilo op het halter dit zou betekenen een nieuw wereld record. Alles en iedereen stond te schreeuwen het halter ging omhoog 3 witte lampen branden. Een goede beurt voor Ielja ook de speaker vond dit prachtig “holy cow” riep hij door de zaal “she did it”.
Voor Joanne en Ielja was het een hele ervaring. Het Europese team is uiteindelijk 2 de geworden achter Azié maar voor Amerika. §

 

De ziekte genoemd : Aging
Advanced training, zelfs squat moet er aan geloven