Fitness 

Belgisch paaldanskampioenschap 31 mei

Sunday 01 June 2008
225
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Een primeur van formaat, het allereerste officiële Belgisch Kampioenschap gaat door op zaterdag 31 mei 2008 te Turnhout, georganiseerd door de internationale paaldanskampioene 2008 “Angy Knight” die we nog kennen van de succesformule paaldans.be (inmiddels al 160 actieve leden). Deze taak werd haar opgelegd door de World Pole Dance Federation (WPDF). Zij is namelijk het management voor België en ondertussen zelfs benoemd tot hoofdjurylid van deze bond.
Deze landscompetitie heeft als inhoud acrobatiek en artistieke kunst en het doel is mensen te amuseren maar vooral de sterke groei van deze sport te laten zien. Zeker nu in 2008 het niveau op zeer korte termijn heel hoog is gestegen en zeker niet meer te vergelijken is met het paaldansen van een jaar of drie terug. Men noemt die stijl nu retro (anno 2005) en dehedendaagse stijl “Freestyle”. Over freestyle kunnen we zeggen dat het sterk lijkt op acrobatiek. Onze kandidaten zullen dan ook beoordeeld worden op de trics, hun moeilijksgraad, de souplesse, vlotheid, afwerking, uitstraling, combinaties en interactie met het publiek. Ze krijgen maximaal vijf minuten om de jury hiervan te overtuigen. Deze jury zal bestaan uit een internationaal gezelschap geleid door hoofdjurylid Angy, daarnaast een afgezant(e) van de WPDF, een redacteur van een bekend sportmagazine en mogelijk een bekende dans-choreografe. Nadat we de eerste drie plaatsen bekend hebben gemaakt, worden de prijzen uitgedeeld:

3e plaats : trofee + certificaat

2e plaats : trofee + certificaat + doorstroming naar het 1e Europees Kampioenschap

1e plaats : E 250 + trofee + certificaat + erelint + doorstroming naar het 1e E.K.

De overige deelnemers krijgen ieder een goodybag en een mooie foto als aandenken aan deze première. Wij bedanken bij deze ook de sponsors die dit mede mogelijk hebben gemaakt.
Voel je je geroepen om mee te doen vraag de inschrijving en reglement aan via info@paaldans.be vóór 15 mei.

tekst: Olivier Van Gool
archief S&F 146
De cabertoss
OLYMPIA SPORT te St.Job in’t Goor in de kijker