Bodybuilding 

Bodybuilders blijken minder last van plateaus te hebben als ze in de zon trainen. #vitamineD #zonlicht

Wednesday 01 January 2014
153
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Muscle Beach in Californië is een begrip onder de bodybuilders. Tegenwoordig is er in elke zonnig land eigenlijk wel een Muscle Beach te vinden. De bodybuilder kan zijn hart ophalen. Is het niet geweldig om gewoon even lekker te bankdrukken in de zon? Trainen in de zon blijkt nog gezond te zijn ook. Doordat je al buiten trainend bloot wordt gesteld aan zonlicht is er een verhoogde opname van vitamine D. Deze vitamine blijkt je makkelijker over plateaus te helpen. Vitamine D heeft een heel belangrijke rol bij het opbouwen van spiermassa en kracht. Vitamine D werkt positief op ons cholesterol en is betrokken bij de aanmaak van testosteron en oestrogenen.

Dat is goed nieuws voor iedereen die in een zonnig land woont, maar hoe doen we dat in ons vaak bewolkte landje? Alleen trainen als het zonnig is? Wanneer onze schaduw langer is dan onze lichaamslengte is de zon niet krachtig genoeg om aan onze behoefte aan vitamine D te voldoen. Er blijven dus niet veel dagen over in ons koude kikkerland om ons te voorzien van Vitamine D. Inname van extra vitamine D is dan een oplossing. Combineer deze vitamine D3 dan wel met wat zink want dan wordt ze beter opgenomen. De Nederlandse ADH is echter niet echt hoog vastgesteld. Vijftig microgram zou prima kunnen voldoen. Slik echter niet een heel jaar door (geldt trouwens voor de meeste voedingssupplementen). Slik een paar dagen wel, gevolgd door een paar dagen niet. Daarbij zou je zelfs de dosering nog iets hoger kunnen maken. Naast supplementeren is het ook verstandig om dagelijks een portie licht te absorberen. Lichttherapie is dan een oplossing. Elke dag een half uurtje met open ogen voor een daglichtlamp doet wonderen.

Weg zijn de plateaus en we kunnen verder gaan met de spieropbouw. Vitamine D is trouwens ook belangrijk bij de calciumstofwisseling. Daarmee is ze belangrijk voor de opbouw van botten, onderhoud van ons gebit, goede werking van ons zenuwstelsel, regulering van ons hartritme en het goed functioneren van ons afweersysteem.

Definitie van dom: doe steeds hetzelfde en verwacht een ander resultaat. #overload #cardio
Veel Nederlanders hebben een magnesium tekort. Groene groenten, noten en zaden kunnen het tekort aanvullen. #magnesiumcitraat #magnesiumbaden