Fitness 

Binnen kijken bij : energym total fitness Assen

Wednesday 01 January 2014
275
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Energym Total Fitness Assen was ooit een grote fabriek, maar is nu omgebouwd tot een prachtige sportschool van circa 2200 vierkante meter.

Energym is een groeiende sportschool met veel mogelijkheden en is de grootste hardcore gym van het noorden. Er is een grote verscheidenheid aan trainingsapparatuur zodat iedere hardcore atleet hier uit de voeten kan. Er kan ondermeer getraind worden met dumbells tot 75 kilo, er is een speciale powerlift hoek, er zijn alleen al vier verschillende leg presses en een lijn van Hammerstrength toestellen.

De algemene krachtlijn (ongeveer vijftig toestellen) is van het merk Gym 80 dat in Duitsland al jaren aan de top staan als het gaat om trainingsapparatuur die superzwaar belast kan worden. Maar je kunt ook zwaar bankdrukken, schuindrukken, neckpressen en squatten met vrije gewichten of in de Smith Machine. Voor alle spiergroepen zijn er meerdere machines aanwezig en er komen dan ook vele atleten uit alle hoeken van het land naar Energym toe voor een workout.
Het is ook mogelijk om je deskundig te laten begeleiden voor een fitness- of bodybuildingwedstrijd door Bianca Sieberichs. Zij is clubmanager van Energym en heeft in het verleden meerdere titels in het bodybuildingveld behaald, waaronder Nederlands kampioen, een zesde plaats op het EK en een zevende plaats op het WK. Energym heeft veel ervaring met dieetbegeleiding van atleten. Wanneer je je aan onze richtlijnen houdt, is het slagingspercentage dan ook honderd procent.

Ligt je passie bij powerlifting en zoek je hierin advies of begeleiding dan ben je bij Energym ook aan het juiste adres. Eigenaar Marc Braker heeft eind vorig jaar de hoogst haalbare titel, wereldkampioen, op zijn naam weten te zetten en deelt zijn kennis door middel van advies en begeleiding.
Bij Energym vertoef je onder één dak met soortgenoten, waar kan dit tegenwoordig nog in Nederland? Bij de meeste sportscholen mag je niet eens meer zweten, laat staan een klein beetje geluid maken als je een maximaal gewicht gebruikt.

Ben je meer iemand die liever meedoet aan groepslessen? Geen probleem! Je kunt ieder moment instromen. Er worden verschillende groepslessen gegeven, waaronder Zumba, Club Yoga, Club Cycle, Club Battle, Club Power, spinning, buikspierkwartier, Enerkidz en de Energym’s FittmiX.

Energym biedt ook de mogelijkheid tot bedrijfsfitness. Dat biedt de ideale stimulans om werknemers gezond en fit te houden. Vetten worden omgezet in energie, stress even vergeten en de conditie gaat vooruit. Niet voor niets wordt mensen met een burnout geadviseerd om te gaan sporten. Daarom zijn werkgevers en werknemers gebaat bij sporten.

Na je training kun je gebruik maken van de Finse of infrarood sauna, met aansluitend een lekker kopje koffie in de loungehoek. En natuurlijk verkoopt Energym ook A-merken voedingssupplementen en sportdranken met een deskundig advies als ondersteuning om jou je doelen eerder te laten bereiken.
Energym is tevens aangesloten bij het Olympisch Steunpunt Noord Nederland. Atleten met een (topsport)status bij NOC*NSF krijgen hierdoor een speciale korting.
Kortom, Energym biedt veel expertise op diverse vakgebieden onder een dak en is zeven dagen per week geopend met voldoende parkeergelegenheid.
De medewerkers van Energym zijn klantvriendelijk, enthousiast en toegankelijk voor iedereen die op een bewuste wijze met zijn of haar gezondheid en lichaam bezig wil zijn.

Ga daarom een keertje langs en ervaar een echte hardcore gym, zoals deze hoort te zijn. 

www.energym.nl
archief S&F 167
Self myofascial release training
Boekbespreking : De houdbare man, Pim Christiaan