Gezondheid 

Borstvergroting? Een realistisch eindresultaat vooraf

Friday 25 August 2017
293
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Over de baanbrekende vernieuwingen van Dr. Farid Kazem hebben we het in een eerder nummer van S&F Magazine al eens uitgebreid gehad. Deze plastisch chirurg doet werkelijk innoverend werk. Eerst introduceerde hij het ‘doodkoelen’ van onderhuids vet. Hierbij worden vetdepots voor een bepaalde periode gekoeld tot vier graden boven nul. Het vet sterft af zonder dat ander weefsel ook maar enige schade ondervindt. Wederom verrast de in Leimuiden gevestigde chirurg ons met een noviteit: de Vectra 3D. Een high tech apparaat dat een 3D afbeelding van je kan maken. Maar laten we bij het begin beginnen. Er zijn vele reden te bedenken waarom een vrouw iets aan haar borsten wil laten doen. Gaan we even uit van vergroting.

Wat een vrouw, afgezien van de eventuele angst voor chirurgie, het meest interesseert is de vraag hoe zij eruit zal zien als de operatie eenmaal voltooid is. Het enige dat de chirurg voorheen kon doen was met boeken komen waarin foto’s van andere patiëntes ‘voor’ en ‘na’ werden getoond. Hij of zij kan dan wijzen op een vrouw, die qua figuur en gezicht op de  patiënte lijkt, maar daar blijft het dan ook bij. Niet meer dan een zwakke afspiegeling van wat het eindresultaat ongeveer zou kunnen zijn. Een andere, mijns inziens volkomen ondeugdelijke, methode is de vrouw voor de spiegel te zetten met implants in haar BH. Dan kan ze tenminste zien hoe het er gekleed uit zou zien. Leuk, maar dan kan de betreffende dame veel goedkoper uit de voeten met schuimrubber pads.

Een vrouw laat haar borsten niet primair vergroten om er gekleed anders uit te zien, maar naakt. Ze moet de toekomstige postoperatieve borstpartij dus bloot kunnen zien met naevi,  tepel positie en al. Dat ging tot voor kort dus niet. Ging, want Farid Kazem heeft als eerste in Nederland de Vectra 3D geïntroduceerd. Een high tech apparaat dat een perfecte drie dimensionale afbeelding geeft van hoe de patiënte er na de operatie uit zal gaan zien. We kunnen dus verwachten dat de aanloop in zijn kliniek in Leimuiden tegen de zomer exponentieel zal toenemen. Weer een stap op weg naar perfectie in het langs chirurgische weg modelleren van het lichaam.

Peter van der Zon
www.kazem.nl
Photo by pixabay
archief S&f 165
Vitamine D versnelt spiergroei (misschien)
Sterker met open ogen