Gezondheid 

Vragen & Antwoorden : Honden met serieuzere spieren ?

Saturday 01 December 2012
236
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik heb zelf twee grote honden en wil natuurlijk altijd het beste voer dat er voor ze is. Nu was er een TV reclame (merk ben ik alweer vergeten) waarin werd gezegd dat het koolhydraten voor energie bevatte en - nu komt het - eiwitten voor ‘serieuze spieren’. Beetje in de war, hoor. Zijn spieren ooit serieus? Ik dacht dat serieus, ernstig zijn meer een functie van de geest was.

Of moet ik serieus hier zien als tegenstelling met ‘halfwassen’ of ‘slordig’ of zo?

IJsbrand, ’s Hertogenbosch

 

Beste IJsbrand,

Ik heb ‘m ook gezien en ben eveneens het merk vergeten. Die ‘serieuze spieren’ verbaasden mij ook even, heel even maar... Stevige afwisseling om de aandacht vast te houden, is nodig in dit soort commercials. Reclame werkt met leuzen, slogans. Allitererende leuzen bij voorkeur. Woorden en lettergrepen die met dezelfde medeklinker beginnen, dat geeft een pakkende melodie. En ja, ‘stevige spieren’ lag natuurlijk al te zeer voor de hand. ‘Eiwitten voor ijzeren spieren’? Mmm nee, dat is het ook niet helemaal. Weet je wat, denkt zo’n creatieve reclame jongen na het lemma ‘S’
in zijn woordenboek te hebben afgegraasd… ‘serieuze spieren’. Spieren die er over nagedacht hebben bijvoorbeeld. Dat spieren niet denken in de betekenis die wij aan dit woord hechten, doet er niet toe. Vergeet niet dat reclame voor tachtig procent met kreten, vormen en bijeffecten werkt, die met het product zelf vaak helemaal niets te maken hebben.

Groeten aan je serieuze viervoeter.

Peter

Photo by pexels
archief S&F 166
Vragen & Antwoorden : versleten wervelschijven
Vragen & Antwoorden : Extra hormonen aan kinderen ?