Vragen & antwoorden 

Vragen & Antwoorden : Extra hormonen aan kinderen ?

Saturday 01 December 2012
136
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik weet dat het gevaarlijk is als een zwangere vrouw anabolen gebruikt, maar had het volgende idee: als nu uit een echo blijkt dat de foetus in de baarmoeder mannelijk is en moeder gebruikt AAS, dan wordt de jongen als hij opgroeit toch gemakkelijk gespierder dan leeftijdsgenoten? Met andere woorden, zou je al voor de geboorte kunnen ingrijpen in de carrière van een atleet?

Op deze manier: mannelijk foetus en extra mannelijk hormoon… kun je op die manier een talentvolle baby bodybuilder ter wereld brengen?

Geert, Den Haag

 

Beste Geert,

Als je het maar laat! In de voormalige DDR zijn hier talloze proeven mee gedaan. De uitkomst is onberekenbaar en al te vaak een miskleun waarbij naar geslacht ondefinieerbare kinderen worden geboren, zodat slechts het chromosomenpaar (XY mannelijk of XX vrouwelijk ) beslist of een baby als jongen of meisje wordt geregistreerd. Zelfs als de foetus morfologisch mannelijk was. Blijf met je tovenaarstrucjes zover mogelijk weg van de wetenschap en vooral van de mens. Je hebt er de apparatuur en medicijnen en bovendien de kennis en kunde niet voor.

Dit is de laatste keer dat ik op dit soort idiote suggesties reageer.

Wel eens van trainen gehoord?

Beterschap, Peter

Photo by pixabay
archief S&F 166
Vragen & Antwoorden : Honden met serieuzere spieren ?
Vragen & Antwoorden : Wat is Adipositas?