Voeding 

Recept: Mango kwarktaart

Saturday 13 July 2019
73
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het is zomer dus is er genoeg vers fruit beschikbaar, maar wil je toch op je gewicht letten dan volgt hier een heerlijk recept van een mango kwarktaart. Maar eerst nog even wat weetjes over kwark.

KWARK

Kwark of plattekaas is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais). De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën, waarna er stremsel aan wordt toegevoegd. Na 24 uur verzuren en stremmen op kamertemperatuur wordt de massa gesneden en in een kwarkzak uitgelekt. Er blijft ongeveer een derde van de aanvangshoeveelheid over. Deze massa wordt daarna goed geroerd. Kwark kan worden gemaakt van koemelk, maar ook van geitenmelk of schapenmelk.

Kwark kan (eventueel vermengd met stukjes fruit) als dessert fungeren. Omdat (magere) kwark een relatief laag caloriegehalte heeft, past het in een caloriearm dieet. 

INGREDIËNTEN:

  • 2 Mango’s
  • 500 gram kwark 
  • Zoetstof 
  • 7 blaadjes gelatine (geweekt) 
  • snufje koekkruiden 
  • vanille essance

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Eerste laag: 1 Mango, pureren opwarmen (tot lauwwarm) en 2 gelatine blaadjes. Geheel laten stollen
  • Tweede laag: 250 gr kwark, snuf koekkruiden, zoetstof en vanille essance (zo dat je het lekker vindt). Dit minimaal verwarmen om 1,5 blaadje gelatine te smelten. Op de Mango leggen.
  • Derde laag: Net als de eerste laag. Geheel laten stollen Vierde laag: 250 gr kwark, zoetstof (zo dat je het lekker vindt). Dit minimaal verwarmen om 1,5 blaadje gelatine te smelten. Op de Mango leggen.
  • Paar uur in de koelkast en je hebt een lekker toetje. 1/8 deel is een portie.

Wat over is kan je goed invriezen.

VOEDINGSWAARDE: 

  • Cal: 543
  • Eiwit: 49,95
  • Vet: 3,33
  • kH: 80

 

door Maryan Fontijn-Tjin
Foto: Shutterstock
Bronnen: SB en Wikipedia
archief S&F 159
Crossfit beginners gids
Vet ontbijt beter om af te vallen...?