Andere Sporten

 

NEDERLANDSE WINTERSPORTER LAKS MET OOGBESCHERMING

Nederlandse wintersporters nemen een behoorlijk risico met hun oogbescherming. Dat is gebleken uit een onderzoek van het Oogfonds onder drieduizend deelnemers*. Ruim 40% gaf aan tijdens de wintersport gewoon dezelfde zonnebril te dragen als op het strand. Op een zonnige dag in de besneeuwde bergen is de Uv-straling echter vele malen sterker dan in Nederland. En een overdosis Uv-straling verhoogt het risico op een oogaandoening.

Aftellen geblazen

​ELITE OFF-ROAD CHALLENGE ZONDAG 30 AUGUSTUS Niemand minder dan wethouder Gabriels lost zondag 30 augustus a.s. om 10:00 uur het startschot voor de 3e editie van de Elite Off-Road Challenge. Als eerste gaat de elitegroep van start, aangevoerd door Weertenaar en tweevoudig winnaar Pieter Adriaens.

HET KASTEEL VAN BREDA OPENT HAAR DEUREN VOOR DE WINGS FOR LIFE WORLD RUN

HET KASTEEL VAN BREDA OPENT HAAR DEUREN VOOR DE WINGS FOR LIFE WORLD RUN Het startschot van de tweede editie van de Wings for Life World Run klinkt op 3 mei 2015 in 33 verschillende landen, verdeeld over 6 continenten. In Nederland vormt Breda de gaststad van dit mondiale evenement, waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar dwarslaesie. Voor één dag opent de Nederlandse Defensie Academie op het Kasteel van Breda haar deuren om om 13.00 uur exact het Nederlandse startschot te geven. Vanaf het Kasteel van Breda is een parcours van 100 kilometer uitgezet voor de enige race waarbij de finishlijn je inhaalt. Hoe ver ren of rol jij?