Gezondheid

 

2 - Ingredienten Smeurige Proteine Frambozen Cupcakes

Eens zin in iets anders dan wafels en pannenkoeken maar het moet gemakkelijk en snel zijn? Hier is een super leuk proteinrijk receptje waarbij je die pannenkoeken mix van First Class kunt gebruiken- maar niet voor pannenkoeken !

Sporten tegen Alzheimer

Het is uit eerdere studies reeds genoegzaam bekend dat een dieet hoog in vet het risico de ziekte van Alzheimer te krijgen significant vergroot. Wetenschappers hebben zich daarom gericht op onderzoek naar de beste methoden om de metabole afwijkingen, welke het resultaat zijn van een dieet rijk aan vet te voorkomen.

Creatine beschermt cellen

Onderzoek brengt meer resultaten aan het licht over het gebruik van creatine bij Fitness of Kracht Sporten.

NIEUWE ZOMERVARIANTEN TREACLE MOON BATH & SHOWER GELS

‘Sweet Blackberry Memories’ & ‘Those Lemonade Days’ Treacle Moon™ de vrolijke bad- en douche sensatie uit Engeland breidt haar collectie uit met de zomerse Bath & Shower Gel ‘Sweet Blackberry Memories’! Op veler verzoek komt ook de populaire geur ‘Those Lemonade Days’ opnieuw terug in het assortiment.  De intens kleurrijke producten zorgen voor een heerlijk frisse, goed verzorgde en onweerstaanbaar ruikende huid.

Afvallen? Vier biosignalen die helpen te bepalen of je op de goede weg zit

Waarschijnlijk herken je het wel: de zomer komt er aan, of misschien heb je net een zwangerschap achter de rug. Het zou mooi zijn als die laatste paar kilootjes er vanaf waren en het liefst nog gisteren. Maar door alle drukte die het gezin en de rest van het dagelijks leven van je eisen denk je waarschijnlijk het volgende: ik start maandag wel…

Een appelboom op school; Ekoplaza maakt het mogelijk!

​Ekoplaza, de biologische supermarkt, organiseert samen met fruitkweker Kees Konijn uit de Beemster een leuke actie voor scholen. Deze week zullen er bloesemende appelbomen in de Ekoplaza-winkels te vinden zijn. Deze kunnen gekocht worden door consumenten voor scholen, zodat de kinderen op het schoolplein kunnen zien hoe een appel aan de boom groeit.

ALL YOU NEED IS LOVE

Eindelijk een écht 100% natuurlijke zonnelijn voor groot en klein, om zorgeloos te genieten van al het goede van de zon   ‘Bewust’ leven is een nieuwe lifestyle. Consumenten vragen zich steeds vaker af welke toevoegingen er zijn gebruikt in de producten die ze eten én op hun huid smeren. Ook de vraag naar biologisch neemt sterk toe. Op het gebied van biologische zonneproducten is er relatief weinig aanbod. Lovea, een van oorsprong Frans beautymerk, ontwikkelde als eerste een volledig natuurlijke lijn met biologische zonneproducten. 

That Sugar Film

Bekijk hier de trailer Vanaf 19 mei in de bioscoop   Hoe is suiker ooit zo dominant geworden in onze eetgewoonten en cultuur? Wat doet het met ons lichaam en geest? Hoe kunnen we er op een gezonde manier mee omgaan? In de spraakmakende documentaire That Sugar Film werpt de Australische acteur Damon Gameau zich op als proefkonijn. Na drie jaar geen suiker te hebben gegeten, gaat hij onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen over op een dieet waarbij hij 60 dagen lang 40 theelepels suiker binnenkrijgt. Na het zien van deze film zal ‘gezond’ eten nooit meer hetzelfde zijn… De documentaire is zeer actueel nu er wereldwijd een discussie woedt over de gevolgen van suiker. In het Verenigd Koninkrijk voeren ze zelfs een suikertaks in.  That Sugar Film is vanaf 19 mei te zien in de bioscoop.

Nieuw: hannah 4YOUth

Magie wordt realiteit dankzij 4 hightech werkstoffen voor onmiddellijk zichtbare én langdurig aanhoudende huidverbetering op meerdere fronten! Er was eens een nieuw product dat de huid direct zichtbaar én voelbaar verbetert qua tonus, rimpeldiepte, fijne lijntjes, hydratatie, versteviging en volume. Maar ook op de lange termijn houdt dit product deze huidverbeterende effecten langdurig zichtbaar én voelbaar in stand. Het klinkt als een magisch sprookje.... Het is echter de realiteit met de introductie van 4YOUth, het nieuwste product van hannah®!

REVEAL De nieuwe beautylijn van Remington

Remington [onderdeel van Spectrum Brands, Inc.] lanceert een innovatieve beautylijn voor de algehele verzorging van de huid: de REVEAL™-collectie. Verkrijgbaar vanaf april 2016.  De Remington REVEAL™-collectie maakt het voor iedereen mogelijk om in het gemak van je eigen badkamer de voordelen van uiteenlopende professionele beautybehandelingen te ervaren. De collectie bestaat uit vijf beautyapparaten. Naast de reeds bestaande Facial Cleansing Brush, zijn er vier nieuwkomers: 

Totaal herziene editie van bestseller In 28 dagen van gifbelt naar tempel

​Een eyeopener voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt Jacqueline van Lieshout, dé detoxcoach van Nederland, schreef 6 jaar geleden de bestseller In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Dit boek heeft al meer dan 30.000 mensen op weg geholpen naar een gezond en energiek leven. Op 25 april verschijnt de totaal herziene editie van dit immens populaire detoxboek, met heel veel nieuwe recepten en veel extra informatie. Omdat je bent wat je eet.

TREACLE MOON DUSTED COCOA HEAVEN

De Bath & Shower Gel met de onweerstaanbaar romige geurbeleving van pure chocolade! ‘Dusted Cocoa Heaven’, een Bath & Shower Gel met de onweerstaanbare geurbeleving van romige chocolade, is een regelrechte musthave voor iedere chocolade-addict!

NIEUW: MAG365 MAGNESIUM POEDERS

​MAG365 MAGNESIUMPOEDERS De optimaal opneembare vorm van magnesium, voor ondersteuning van een gezond, vitaal lichaam en een mooie huid! Magnesium is een voor het lichaam essentieel en daarmee onmisbaar mineraal. Aangezien het van nature steeds minder in groenten en fruit voorkomt, is het belangrijk om dit mineraal dagelijks in te nemen. Magnesium op zichzelf staand in de vorm van een tablet of capsule wordt echter heel beperkt door het lichaam opgenomen. Nieuw op de Nederlandse markt zijn de Magnesiumpoeders van MAG365. Dankzij hun vorm én unieke samenstelling kunnen deze snel en effectief door het lichaam worden opgenomen.

Minder snacken? Zeg tegen jezelf: Dit eet ik ooit nog wel eens

  Niets is menselijker dan het toegeven aan verlangens. Goede voornemens en wilskracht blijken echter vaak weerloos bij de aanblik van onze favoriete snacks. Uit nieuw onderzoek van universitair hoofddocent Nicole Mead van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Professor Vanessa Patrick van Houston University blijkt dat je beter tegen jezelf kan zeggen ‘ik eet dit ooit nog wel eens’ dan ‘ik eet dit echt nooit meer’.

Met goede nachtrust zijn goede voornemens makkelijker te realiseren

JAWBONE VERSCHAFT REALISTISCH INZICHT IN SLAAPPATROON   Wearables-producent Jawbone heeft in kaart gebracht hoeveel uur we daadwerkelijk actief zijn. Op jaarbasis blijkt dat we 243 dagen wakker zijn, maar niet actief bezig zijn (bijvoorbeeld TV-kijken of werkzaamheden achter de computer). We slapen gemiddeld 112 dagen per jaar. En zijn slechts 10 dagen per jaar actief, waarvan we er maar twee sporten. Goede nachtrust is echter wel noodzakelijk om gestelde doelen, bijvoorbeeld je goede voornemens, te realiseren.

De blue zones-methode

Gezond en gelukkig over de 100 worden: op 5 plekken op aarde  gaat dat bijna vanzelf Er zijn vijf plekken op de wereld waar de inwoners significant ouder worden dan op veel andere plaatsen: op Okinawa (Japan), in de regio Ogliastra op Sardinië (Italië), op Ikaria (Griekenland), in Loma Linda (Californië) en op schiereiland Nicoya (Costa Rica). 

Arnica Massageolie en douchegel

​ Een massage met Arnica Massageolie voor het sporten helpt spierkrampen en stijfheid voorkomen. Na lichamelijke inspanning zorgt het verwarmende effect van de olie ervoor dat de spieren goed ontspannen. Tegelijkertijd stimuleert ze de natuurlijke regeneratie van de huid, waardoor deze gezond en elastisch blijft. Ook bij stijfheid in nek en schouders brengt Arnica Massageolie verlichting. Dit product wordt dan ook sterk aanbevolen door fysiotherapeuten en sportartsen.

Huidkanker app SkinVision nu ook voor Android toestellen

SkinVision, de app voor het vroegtijdig opsporen van huidkanker, is nu ook geschikt gemaakt voor Android toestellen. De app is vanaf vandaag verkrijgbaar in Google Play voor de Samsung toestellen S4, S5 en S6. Dit wordt snel uitgebreid naar alle beschikbare Android devices.

NVWA roept op illegale verkoop afslankmiddelen met DNP te melden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft naar aanleiding van de waarschuwing van Interpol voor middelen met de verboden stof DNP (2.4-Dinitrophenol) de afgelopen dagen een screening uitgevoerd om te controleren of deze middelen op Nederlandse websites worden verkocht. Hierbij zijn geen Nederlandse (internet)verkopers aangetroffen. Maar omdat het hier gaat om handel die plaats zou vinden in het illegale circuit roept de NVWA consumenten op het te melden als zij weten waar middelen met de verboden stof DNP worden verkocht.

SkinVision gratis te downloaden in de maand mei

De SkinVision app is gratis te downloaden in de maand mei. Gebruikers krijgen een volledige maand om de SkinVision-technologie te gebruiken om huidkanker in een vroeg stadium op te sporen. 

Lichaamsbeweging bezorgt alle mannen beter seksleven

Mannen die veel lichaamsbeweging hebben, hebben betere erecties en zijn seksueel actiever dan hun geslachtsgenoten die weinig of niet bewegen, zo stelt een nieuwe studie. "Dit onderzoek is het eerste dat de voordelen van lichaamsbeweging op het vlak van erecties en seksbeleving blootlegt in een raciaal diverse patiëntengroep", zo stelt de auteur van de studie, die werd gepubliceerd in vakblad Journal of Sexual Medicine.

APS: De rollator-epidemie komt eraan

Het buikje wordt zichtbaar en de spiermassa neemt af. Daarna lopen spierkracht  en  spierfunctie terug. Sarcopenie heet dit verschijnsel. De ernst wordt volgens dr. Gert E. Schuitemaker zwaar onderschat. De rollator wacht.

Fitnessclubs strijden tegen obesitas bij kinderen

Technogym heeft een challenge gelanceerd met als naam “Let’s Move for a Better World”. Elke sporter kan, op Technogym apparatuur in de deelnemende clubs in 10 verschillende landen, zijn bijdrage leveren om meer mensen aan te moedigen om een actieve levensstijl aan te nemen.

100.000 tot 10 miljoen huisstofmijten

100.000 tot zo’n 10 miljoen. Dat is het aantal huisstofmijten dat vanaf zes maanden gebruik in je matras kan huizen. Niet zo gek dus, dat mensen die allergisch zijn voor deze beestjes er met vooral ’s nachts last van hebben. Gelukkig biedt SmartSleeve® uitkomst. Speciaal voor wie last heeft van een huisstofmijtallergie heeft SmartSleeve® een matrashoes en kussenbeschermer ontwikkeld die de kans op een allergische reactie sterk verminderd. De microcapsules in de Sleep Allergen Protected producten bevatten natuurlijke probiotica; goede bacteriën die de slaapomgeving zuiveren. De microcapsules openen zich door lichaamswrijving en laten probiotica vrijkomen. Dankzij deze Purotex® capsuletechnologie worden huisstofmijt allergenen met wel 90% gereduceerd. Het resultaat? Een gezond slaapklimaat en een optimale nachtrust.

Beschermt Omega-3 tegen alcoholdementie?

Dat het regelmatig en/of veel drinken van alcohol kan leiden tot schade aan de hersenen, is al jaren bekend. In het uiterste geval spreekt men van ‘’alcohol dementie’’ een zodanige schade dat ziektebeelden als het ‘’Wernicke–Korsakoff syndroom’’ (WKS). optreden. 

Suiker erger dan heroine?

In oktober 2013 had ik een seminar in sportschool ‘’De Ringer’’ in Dordrecht. Hoewel de goed geoutilleerde gym nu in een nieuw gebouw gevestigd is, maakte het herinneringen bij me los: 198, zo’n 33 jaar geleden, gaf ik een ook een lezing in ‘’De Ringer’’ en deed daar voor het eerst de uitspraak: ‘’Suiker is vergif.’’ 

Langer leven met magnesium

In elke drogist liggen spotgoedkope supplementen met magnesium en vitamine D3 en dat komt goed uit. Het gros van de bewoners in rijke landen heeft een tekort aan die twee onmisbare stoffen.

Green Coffee Bean voedt je spieren

Afslanksupplementen met een extract van de groene koffieboon gaan in drogisterijen en supplementenwinkels als warme broodjes over de toonbank en volgens recent onderzoek is dat waarschijnlijk terecht.

Het harde bewijs: lokaal vet weg trainen kan niet

Elk trainer en ervaren krachtsporter kan het je vertellen. Als je meer vet op – we noemen maar wat – je triceps hebt dan je lief is, dan kun je triceps-extensions maken totdat je erbij neervalt, maar het vet op je triceps zul je er niet door verbranden. 

Veiligheidswaarschuwing voor sporters: neem geen voedingssupplement met DMAA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten, met name sporters, geen producten te nemen die de stof DMAA (dimethylamylamine, methylhexanamine of geranamine) bevatten. Wereldwijd zijn ernstige bijwerkingen, zoals hersenbloedingen, in verband gebracht met het gebruik van producten met DMAA.  

Dikke buik laat tumoren groeien

Dat een abnormaal grote viscerale vetafzetting (binnen het buikvlies dus) en het daaruit resulterende ingedaalde kropgezwel dat  eufemistisch wordt aangeduid als ‘’een buikje’’, bijdraagt aan hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsaandoeningen en nog een aantal andere degeneratieve ziekten waaronder kanker, was al jaren bekend.

Visolie beschermt hersenen van vechtsporters

Neurologen blijven zich maar zorgen maken over de klappen en schoppen op het hoofd die vechtsporters moeten incasseren. Die stoten, vrezen de neurologen, kunnen bij sommige sporters op latere leeftijd de ziekte van Alzheimer of Parkinson veroorzaken. Als dat echt zo is, dan kunnen vechtsporters hun hersencellen waarschijnlijk beschermen met visoliesupplementen, aldus een studie van onderzoekers van West Virginia University in de Journal of Neurotrauma. 

Suiker tast geheugen aan

De lijst van ellende die veroorzaakt wordt door een te grote consumptie van suiker –zowel direct, als verborgen in allerlei lekkernijen en voedingsmiddelen waarin je ze helemaal niet zou verwachten - was al nauwelijks te overzien: tandbederf, obesitas, insuline resistentie, diabetes type II, hart- en vaatziekten.

Pycnogenol verjongt de huid

Heb je last van een verouderende huid die zijn veerkracht verliest? Volgens onderzoekers van het Duitse Leibniz Research Institute for Environmental Medicine keert het pijnboomextract Pycnogenol verouderingsprocessen in de huid om.

Zomer zondes

Het is weer zomer dat wordt genieten maar daar zijn ook de zondes weer ..