Fitness 

Sport & Fitness Models coversearch 2014

woensdag 24 december 2014
14
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Fotografie: JLS Fotografie

Sport & Fitness Magazine heeft gedurende dit jaar diverse oproepen geplaatst voor Covermodellen uit Nederland en België. Dat is niet onopgemerkt gebleven door onze lezers. Door de vele inzendingen werd besloten een zeer strenge voorselectie te houden vanuit de ingezonden foto’s en begeleidend schrijven in de mails. Zo werden er uiteindelijk vierentwintig modellen geselecteerd voor deze coversearch wedstrijd. Sport & Fitness Magazine ging een samenwerking aan met Your Body Federation, dat begin november haar wedstrijd organiseerde in Beverwijk, zodat de geselecteerde S&F modellen zich in wedstrijdverband konden presenteren op het podium.Minimale verschillen
Sport & Fitness Models coversearch is een niet bondgerelateerde en onafhankelijke wedstrijd. Voor de eerste plaatsen bij de dames en heren was er een S&F covershoot  te winnen. De heren presenteerden zich in een zwemshort en de dames in een hotpant met sporttop. Helaas hadden twee heren zich op de dag van de wedstrijd ziek gemeld, waardoor er bij de heren maar tien deelnemers in de lineup stonden. Als snel werd duidelijk dat het een zeer lastige opgave zou worden om uit deze tweeëntwintig S&F modellen twee winnaars voor een covershoot te kiezen. Alle deelnemers waren uniek met de looks en attitude om in aanmerking te komen voor een covershoot, zij waren immers niet voor niets uitgekozen voor de finale. Stuk voor stuk hebben zij zich geweldig gepresenteerd en straalden ze op het podium. Het lag dan ook enorm dicht bij elkaar, met minimale verschillen. Omdat Sport & Fitness Magazine om de twee maanden uitkomt was het niet mogelijk om alle deelnemers van deze wedstrijd blij te kunnen maken, aan de jury de bijna onmogelijke taak om hier de twee winnaars uit te kiezen.
Kalender
De jury zag gaandeweg de wedstrijd ook nog andere opties en besloot na overleg extra prijzen in te zetten. Lesley Elshot eiste de eerste plaats op bij de dames en Raqieb Balydin de eerste plaats bij de heren, beiden wonnen een covershoot. Tamara Loods werd tweede bij de dames, direct gevolgd door Fleur Erich. Dimitri Post pakte de tweede plaats bij de heren en hier sloot Vince Gertsen de top drie. Ter plekke werd besloten om een kalendershoot met alle modellen in te plannen, die inmiddels heeft plaatsgevonden met Jeffrey Suijkerbuijk van JLS Fotografie. Hier zijn niet alleen prachtige foto’s voor de Sport & Fitness Models kalender uitgekomen, maar zelfs weer potentiële covers voor komende uitgaven van S&F. Lesley Elshot zal stralen op de volgende cover van Sport & Fitness Magazine, uitgave 178.
De top drie bij de dames.
1.Lesley Elshot
2. Tamara Loods
3. Fleur Erich
 
De Top drie heren:
1. Raqieb Balydin
2. Dimitri Post
3. Vince Gertsen
 
Wegens het grote animo en de positieve reacties op de finale zal dit een jaarlijks terugkerende wedstrijd worden. Zet 1 november 2015 maar alvast in je agenda!
 
*Note van de redactie:
Sport & Fitness Magazine was al bezig met een covershoot van Jens Bunning voor deze uitgave. Omdat het een kickoff betrof en S&F de diverse fysieken en type modellen wilde laten zien die in aanmerking konden komen voor een shoot, hebben wij Jens gevraagd om toch aan de wedstrijd deel te nemen zodat het duidelijk was dat ook zijn fysiek in aanmerking komt voor een covershoot. Jens reageerde enthousiast en nam ondanks dat hem al een cover was toegezegd toch deel aan de wedstrijd, waarvoor onze dank en respect.

Reportage activiteitsmeter: Withings Pulse O2
APS: Kitesurfen op HISWA 2015