Andere Sporten 

HET KASTEEL VAN BREDA OPENT HAAR DEUREN VOOR DE WINGS FOR LIFE WORLD RUN

dinsdag 17 maart 2015
8
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het startschot van de tweede editie van de Wings for Life World Run klinkt op 3 mei 2015 in 33 verschillende landen, verdeeld over 6 continenten. In Nederland vormt Breda de gaststad van dit mondiale evenement, waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar dwarslaesie. Voor één dag opent de Nederlandse Defensie Academie op het Kasteel van Breda haar deuren om om 13.00 uur exact het Nederlandse startschot te geven. Vanaf het Kasteel van Breda is een parcours van 100 kilometer uitgezet voor de enige race waarbij de finishlijn je inhaalt. Hoe ver ren of rol jij?

De zogenaamde “Catcher Car” (ofwel de rijdende finishlijn) vertrekt een half uur na het startschot en veegt de deelnemers als het ware op. Wie ingehaald wordt, is uitgeschakeld. Overal ter wereld – of het nu dag of nacht is – wordt op exact hetzelfde moment gestart, waarbij degene die als laatste wordt ingehaald de winnaar is. Iedereen, van beginner tot gevorderd roller of hardloper, kan meedoen. Voor kinderen is er de speciale “kids run”. 
 
Parcours
Na Assen in 2014, wordt de race dit jaar dus in Breda georganiseerd. Aanstaande vrijdag (23 januari) begint het aftellen, want 100 dagen later is het 3 mei. Vandaag werd het parcours bekendgemaakt. Vanaf het Kasteel van Breda loopt deze via karakteristieke “landmarks” in West-Brabant: het Spanjaardsgat, de haven en singels van de stad Breda, de natuur van het 500 jaar oude mastbos, het van Goghhuis in Zundert en zijn ouderlijk huis in Etten-Leur, de talrijke landerijen en (boom)kwekerijen en Breda International Airport.
 
Loco-burgemeester Bergkamp: ‘Past bij onze stad’
Bob Bergkamp, loco-burgemeester van Breda, kijkt net als de wethouders uit naar het evenement. Bergkamp: “De Wings for Life World Run is een prachtig evenement dat staat voor sociaal, betrokken en sportief. Dat past bij onze stad. Breda is een sportstad bij uitstek met de grootste atletiekvereniging van Nederland en vele loopevenementen. Onze inwoners zijn toegewijd en met onze deelname kunnen we onze betrokken kant aan de wereld laten zien, voor het doel waarvoor Wings for Life aandacht vraagt: dwarslaesie-onderzoek. Dus loop of rol mee en geef je steun aan dit mooie initiatief”.
 
Deelnemers
Oud-topschaatser Erben Wennemars gaat net als vorig jaar weer van start tijdens de Wings for Life World Run. Het parcours is ook geschikt voor mensen in een rolstoel en onder meer zitskiër Kees-Jan van der Klooster en voormalig shorttrackster Monique Velzeboer hebben hun deelname bevestigd.
 
Uit Breda is de roller Diego Parrondo van de partij. De geboren Spanjaard raakte verlamd bij een duik in ondiep water in 2013. Hij studeert aan de Technische Universiteit Eindhoven en woont in Breda. Daniel Boot uit Breda roept al zijn vrienden op om zich aan te sluiten bij Team Wings for Daniel Boot. Daniel liep in 2005 een dwarslaesie op bij een val van een balkon in Tunesië. De beelden van hem “crowdsurfend” in zijn rolstoel, tijdens het benefietconcert van Wings for Life in de Grote Kerk, trokken vorig jaar veel aandacht.
 
Inschrijven
Inschrijven kan via www.wingsforlifeworldrun.com en kost voor volwassenen 30 euro. Dit volledige inschrijfgeld gaat naar de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation.

 

ALCATEL ONETOUCH WATCH: een complete lijn bekroonde smartwatches met premiumontwerp
APS: De rollator-epidemie komt eraan