Fitness 

Review Avanca D1 Sports Headset deel 2

woensdag 19 augustus 2015
13
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Kathy, media adviseur van Sport & Fitness magazine test de Avanca D1 Sports Headset uit

Jeej, ze zijn binnen! Wat spannend is dit; leuk doosje met een klepje om ze ook meteen live te bewonderen zonder de verpakking te openen. In het echt zien ze er net zo mooi uit als op de foto’s.

Ze voelen goed aan en zijn verrassend licht zeg. Erg benieuwd hoe ik dit zal ervaren, heb eerlijk gezegd nog nooit een draadloze headset uitgeprobeerd en het lijkt me dan ook echt een uitkomst.

Duidelijke handleiding, die overigens niet eens is gebruikt omdat het zo makkelijk te installeren was (aldus mijn vriend die ik voor het gemak maar even vroeg om dat klusje voor me te klaren).

Vooraf even passen welke maat het beste zit, dat is voor mij de kleinste maar nu heb ik ook best kleine oren en ik denk toch dat de meeste gebaat zijn met de middelste maat en voor alle zekerheid is er nog een grotere toegevoegd. Helemaal super natuurlijk! Ik ben de Apple-oortjes gewend en vond Samsung-oortjes niks om het extra verlengstukje wat er aan zit, wat het juist betere oortjes maakt heb ik me laten vertellen, en nu heeft de Avanca D1 Sports Headset ook een dergelijk verlengstukje.. ‘hmm balen’, denk ik . Máár eenmaal goed geïnstalleerd in mijn kleine oren en ze zitten helemaal perfect. Heb zelf het gevoel dat ze er elk moment uit kunnen vallen, maar dit blijkt onzin. Gaan met die banaan!

Handig zakje waar je de headset met de all weather beschermhoesjes in kunt bewaren en in z’n geheel in je sporttas vervoeren.. alhoewel; het is ook handig om er draadloos mee te bellen, dus eigenlijk draag ik ze al vanaf ik het huis verlaat en in mijn auto naar de gym rijd (geen keuze, het is niet echt om de hoek en helaas regent het ook nog eens pijpenstelen).  Handsfree bellen met de headset, in Nederland mag het nog steeds maar in Frankrijk is het binnenkort verboden so be warned, blijkt ook een succes. Ik ben blijkbaar goed verstaanbaar en hoor mijn moeder ook luid en duidelijk babbelen. Weten we dat ook weer!

Aangekomen in de gym; toch wat jaloerse blikken van de sportverslaafde altijd op en top uitziende, ladies wat me toch goed doet. Eén van hen vraagt meteen ‘van welk merk is het?, is het fijn?’ en noem maar op. Ik vertel wat ik tot dusver weet en zeg dat ik het zo ga uittesten. Zij is al verkocht en zegt dat ze de prijs ook ontzettend mee vindt meevallen (€ 49,95 via Bol.com) en ze de headset die dag nog wilt bestellen. Nou dat ging makkelijk! Oja, ik heb haar misschien ook een beetje overtuigd door te vermelden dat Fajah Lourens er erg enthousiast over blijkt te zijn, immers draagt ze de headset op al haar foto’s en filmpjes op haar Instagram-account.

Nou sporten maar; ik begin op de step, vervolgens ren ik even hard op de loopband, daarna doe ik wat vloeroefeningen voor mijn buik en billen en dan pak ik nog wat krachtapparaten. Ik zit lekker in mijn eigen wereldje met mijn eigen muziek. Nummers die ik te vaak heb gehoord zet ik snel af door naar een volgend nummer te switchen middels de makkelijk te bedienen knopjes op het oortje zelf en bij dat ene lekkere nummer zet ik de headset net zo makkelijk wat harder. Mijn iPhone 6 met de playlist? Die heb ik ergens in de buurt liggen met mijn handdoek en flesje water. Inderdaad ideaal dit! Iemand tikt me aan; ‘oeps niet gehoord, maar ik ben bezig met mijn laatste set en je kunt er zo bij’. Jezelf helemaal afzonderen is geen probleem, zelfs zonder muziek aan dempt het omgevingsgeluiden ook al een heel stuk.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik er  helemaal happy mee ben, wat een uitkomst zeg! Dit MOET ik aan Glenda Melissa, de #fitgirl van Sport & Fitness magazine geven, ik weet zeker dat ze dolenthousiast is. Avanca super bedankt! We gaan er ook wat lezers blij mee maken. Houd de komende editie van Sport & Fitness magazine in de gaten. 
 

PUMA pusht je nog harder te trainen dit najaar
Aftellen geblazen