Fitness 

Avanca ontwikkelt eerste draadloze sport headset die past bij elke outfit

donderdag 10 december 2015
13
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het Nederlandse merk Avanca, dat dit najaar de tweede plek veroverde in de Deloitte Technology Fast 50 lijst, introduceert een headset voor sporters die tijdens hun workout stijlvol voor de dag willen komen. De ultralichte en draadloze Avanca D1 Switch Headset is uniek door de mogelijkheid om de gekleurde kapjes van de oordopjes te wisselen en zo de headset aan te passen aan de kleuren van de sport outfit. De headset wordt via Bluetooth of NFC aan een smartphone of ander mobiel apparaat gekoppeld, waardoor ook het probleem van kabeltjes die in de weg zitten wordt opgelost. De D1 Switch Headset is de opvolger van de populaire Avanca D1 Sports Headset, die vaste kapjes heeft. Om de productontwikkeling van de D1 Switch Headset te financieren, start Avanca vanaf woensdag 9 december een crowdfunding campagne op Indiegogo. Er is een minimumbedrag van 50.000 dollar nodig om de headset te ontwerpen en te produceren.

Het idee voor de D1 Switch Headset ontstond na feedback van bloggers en fans van Avanca. “We hebben nauw contact met bekende sportbloggers als Laura Brijde (Runninglau), Ashley Samwel (Girslovehealthy) en Daisy Oppelaar (iLoveHealth). Hun reviews over onze headsets, de reacties daarop en input via onze eigen community tonen aan dat mode, technologie en sport steeds dichter bij elkaar komen te liggen,” aldus Nathalie van Wijkvliet, marketing manager bij Avanca. “De tijd dat je in een slobberige joggingbroek een rondje gaat rennen is voorbij. We zien steeds meer sporters die aandacht besteden aan hun outfit. Een collectie headsets in verschillende kleuren aanleggen gaat echter de meesten een stapje te ver. Daar bieden we met de D1 Switch Headset een oplossing voor.”
 

Met een gewicht gelijk aan dat van slechts 3 luciferdoosjes en een zeer flexibel ontwerp biedt de headset sporters 100% bewegingsvrijheid. De D1 Switch Headset produceert een kwalitatief hoog stereogeluid wanneer tijdens het sporten naar muziek of audio coaching wordt geluisterd. Dankzij de drie formaten in-ear oordopjes kan de sporter de headset aanpassen naar zijn of haar comfort. Nummers overslaan, het volume regelen en zelfs telefoongesprekken aannemen gebeurt via de compacte controlepanelen die in de oortjes verwerkt zitten. De oplaadbare batterij gaat 6-8 uur mee, dus ook trainen voor een marathon kan zonder problemen.
 

Om het wisselen van de kapjes mogelijk te maken start Avanca een crowdfunding campagne op Indiegogo. “De oordopjes zijn klein en doordat de controlepanelen zijn geïntegreerd in de oordopjes, is het wisselen van de gekleurde kapjes ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken,” licht Jan Paul Hagg, industrieel productontwerper bij Avanca toe. Avanca verwacht het eerste werkende model van de D1 Switch Headset begin volgend jaar te kunnen presenteren. Supporters van het project profiteren van een korting van minimaal 35% op de uiteindelijke retailprijs en kunnen de headset rond de lente in huis verwachten, precies op tijd voor aanvang van het hardloopseizoen. Ook de D1 Sports headset met vaste kapjes zal verkrijgbaar zijn via Indiegogo.

ProStak van BlenderBottle
Met goede nachtrust zijn goede voornemens makkelijker te realiseren