Voeding

 

2 - Ingredienten Smeurige Proteine Frambozen Cupcakes

Eens zin in iets anders dan wafels en pannenkoeken maar het moet gemakkelijk en snel zijn? Hier is een super leuk proteinrijk receptje waarbij je die pannenkoeken mix van First Class kunt gebruiken- maar niet voor pannenkoeken !

Gezonde 5 minuten mugcake

Hier weer een receptje voor die mensen die graag smullen maar weinig tijd hebben - een mugcake in 5 minuten !

Eiwitten: de ene shake is de andere niet

Eiwitten zijn complexe structuren, bestaande uit lange ketens aminozuren, al dan niet vertakt. Het direct afsplitsen van de essentiële en niet essentiële aminozuren is wellicht in het laboratorium of de fabriek mogelijk, maar niet in het menselijk lichaam. Over de vertering van eiwitten bestaan veel misverstanden. Sommige schrijvers menen dat eiwitten alleen verteerd worden in een zuur milieu.

EAT NATURAL LANCEERT NIEUWE SUPER GRANOLAS VOEDZAME ONTBIJTGRANEN ZONDER GERAFFINEERDE SUIKER!

Na het introduceren van de succesvolle Super Granola EXTREME CACAO, lanceert EAT NATURAL maar liefst twee nieuwe varianten voor de Super Granola ontbijtlijn: de PROTEIN PACKED, met extra proteïne, en de GLUTEN FREE, speciaal voor onze glutenvrije fans. Deze ‘breakfasts with benefits’ zijn speciaal gecreëerd om jou een overheerlijke droomstart van de dag te bezorgen.

Ekoplaza bundelt krachten 4 Nederlandse food & health experts

De biologische supermarkt als personal health coach De biologische supermarkt Ekoplaza gaat Nederlanders faciliteren in een gezondere duurzame leefstijl die bij hen past en bewijst dat dit zonder ingewikkelde diëten en dure producten kan. Hoewel gezond leven wel een trend is, blijkt uit recente cijfers van het CBS dat ruim 40% van de Nederlanders last van overgewicht heeft. Ekoplaza organiseert in samenwerking met vier bekende ambassadeurs de Gezonde Leefstijlweken waarbij 4 thema´s centraal staan: suikervrij eten, oersterk eten, sport en voeding en plantaardig eten. Alle ambassadeurs geloven dat de natuur ons het beste geeft om gezond en lekker te eten. Met informatieve receptenboekjes, filmpjes en productpromoties bundelt Ekoplaza op een positieve manier wat de voordelen zijn van een gezondere leefstijl voor mens en natuur. 

Ontdek de PROBAR Lifestye

​Fit en energiek dankzij smaakvolle, biologisch gecertificeerde (maaltijdvervangende) repen en gezonde snacks voor actieve mensen! Met het voorjaar en de zomermaanden van 2016 in aantocht, komen veel mensen weer volop in beweging. Een paar kilo’s verliezen en weer in een goede conditie komen na de wintermaanden zijn veel gehoorde voornemens. Dat kost echter energie. PROBAR® is een merk dat staat voor een actieve en gezonde lifestyle. De lijn bestaat uit voedzame en vooral smaakvolle (maaltijdvervangende) repen en snacks op basis van gecertificeerd biologische ingrediënten. PROBAR® zorgt voor een fit en energiek gevoel voor actieve mensen, zowel groot als klein!

RAWLICIOUS BOERENKOOL CHIPS

De lekkere en gezonde ‘superfood’ snacks op basis van gedroogde biologische boerenkool Boerenkool, de typisch Hollandse wintergroente is wereldwijd mega populair en meer dan trendy. Het wordt zelfs een ‘superfood’ genoemd, vanwege de heel gezonde eigenschappen en hoge voedingswaarden. Nieuw bij Albert Heijn is RawLicious Boerenkool Chips, de lekkere biologische snacks die voldoen aan de gezonde snackbehoefte. Boerenkool Chips zijn licht en krokant en zijn perfect als verantwoord tussendoortje.

De heerlijke, 100% natuurlijke proteinerepen, die net zo goed voor je zijn als ze smaken!

De consument wordt steeds bewuster als het gaat om zijn of haar gezondheid. Er is een toenemende vraag naar zuivelvrije-, glutenvrije- en sojavrije producten. Ook het beperken van de suikerinname is een belangrijk aandachtspunt als het gaat om bewust eten. Nieuw op de Nederlandse markt zijn de heerlijke proteïnerepen van het Engelse merk Pulsin™, verkrijgbaar bij Albert Heijn, De Tuinen en binnenkort ook via Etos. Deze voldoen volledig aan de heersende voedingsbehoeften van bewuste consumenten. Ze zijn 100% natuurlijk, gezonder en vooral…erg smakelijk!

Vliegtuigmaaltijden: niet uit de lucht gegrepen

Waarom je in het vliegtuig nooit struisvogel geserveerd krijgt, hoe je bestemming je eten aan boord bepaald en waarom de glutenvrije trend zich ook doorzet in de luchtvaart….. British Airways’ Head Chef & Menu Designer Mark Tazzioli verklapt wat je nog niet wist over vliegtuigvoedsel. 

Biologische boodschappen thuis bezorgd

​Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de verbetering van de 100% biologische webshop van Ekoplaza. Met name is het gebruiksgemak voor de klant geoptimaliseerd en de klant kan overzichtelijk en snel navigeren. Klanten kunnen op ekoplaza.nl een keuze maken uit ruim 7.000 gecertificeerde producten. Op deze manier heeft zelfs de kleinste Ekoplaza het grootste assortiment.

FITSHE AFTER WORKOUT SHAKES EEN 100 PROCENT NATUURLIJKE AFTER WORKOUT SHAKE ONTWIKKELD VOOR VROUWEN

​Wanneer je je lichaam na het sporten de juiste voeding geeft, kun je het meeste uit je workout halen. Je lichaam heeft na een training vooral eiwitten nodig, maar de proteïneshakes die Caroline Glasbergen, oprichter van FITSHE, in de markt kon vinden spraken haar niet aan. “De artificiële smaken, slechte kwaliteit eiwit, zoetstoffen, en dan ook nog in zo’n onhandige grote pot: dat moest anders kunnen.” Na een jaar ontwikkeling samen met experts lanceert zij nu FITSHE: een merk speciaal voor vrouwen met een actieve levensstijl. Haar eerste product is de 100% natuurlijke After Workout Shake op basis van biologische proteïne en zonder onnodige toevoegingen.

Suiker erger dan heroine?

In oktober 2013 had ik een seminar in sportschool ‘’De Ringer’’ in Dordrecht. Hoewel de goed geoutilleerde gym nu in een nieuw gebouw gevestigd is, maakte het herinneringen bij me los: 198, zo’n 33 jaar geleden, gaf ik een ook een lezing in ‘’De Ringer’’ en deed daar voor het eerst de uitspraak: ‘’Suiker is vergif.’’ 

Granaatappelsap versterkt geheugen

Ordinair granaatappelsap werkt als een smartdrug. Tot die conclusie komen neurologen van de University of California in Los Angeles in een onderzoek waaraan twee dozijn vergeetachtige zestigers meewerkten als proefpersoon. 

Verse tomaten goed voor hart en bloedvaten

Als je elke dag een salade eet van drie ons verse tomaten, dan is binnen een maand de hoeveelheid van het ‘goede cholesterol’ HDL in je bloed met veertien procent toegenomen.

Dikke buik laat tumoren groeien

Dat een abnormaal grote viscerale vetafzetting (binnen het buikvlies dus) en het daaruit resulterende ingedaalde kropgezwel dat  eufemistisch wordt aangeduid als ‘’een buikje’’, bijdraagt aan hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsaandoeningen en nog een aantal andere degeneratieve ziekten waaronder kanker, was al jaren bekend.